Skip to main content

Foredrag: Chat-demokratiet: Hvad kommer AI til at betyde for den demokratiske samtale?

Oprettet d. 13. marts 2024

OM FOREDRAGET

I demokratiet spiller sproget en central rolle. Men hvad sker der egentlig, når vi ikke længere er alene i dette samtalerum, og i stedet skal dele det med kunstig intelligens baseret på store sprogmodeller?

Når vi taler om demokrati, står sproget som en helt central del af det. Så hvad betyder det, når Large Language Model-baserede teknologier som ChatGPT integreres i digitale kommunikationsplatforme, der er afgørende for vores demokrati og samfund?

AI-teknologier vil snart blive en del af vores demokratiske og sociale processer. De vil spille en rolle i kulturel meningsskabelse, politiske overvejelser og diskussioner om opbygning af fællesskaber og tilhørsforhold.

Hvilke slags offentligheder og fællesskaber vil opstå i den nære fremtid, når diskussioner om for eksempel politiske spørgsmål bliver viklet ind i og assisteret af AI-drevne 'info-diskursive' hjælpemidler? Hvem kommer til orde? I hvilket sprog? Og hvilken slags borgere vil vi – og måske kunne vi – blive?

Kaffe, bobler og snacks inkluderet.

FOREDRAGSHOLDER

Jan Løhmann Stephensen

Lektor i Æstetik & Kultur fra Aarhus Universitet

DATO, TID OG STED

Lørdag den 20. april klokken 13.00-14.00 i Maskinhallen, Sundholmsvej 28A

BILLETTER

30 kr. via Billetto / Gratis for medlemmer af Frivilligcenter Amager - send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og angiv medlemsnavn