danskFlag   engelskFlag 

Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Viden om frivillighed

Generelt om frivillighed og foreningsdrift:


De stærke samfund – social kapital i Skandinavien

 

Forfatter: Lars Torpe              

Frydenlund Academics. 2013

 

Lars Torpe, lektor i politisk sociologi ved Institut for Statskundskab på Aalborg Universitet, peger på den sociale kapitals betydning for vores velfærdssamfund. Kimen til succes ligger, ifølge forfatteren, i samarbejdet mellem statslige institutioner og frivillige organisationer. Bogen henvender sig til alle politisk interesserede og frivilligt engagerede.

Den nødvendige frivillighed - frivilligt arbejde og frivillige sociale organisationer i det 21. århundrede

 

Forfatter: Michael Wulff

Frydenlund. 2013

 

Hvordan kan de frivillige organisationer bruges bedre i velfærdsarbejdet? Bogen er et indspark til debatten om frivilligt socialt arbejde i det 21. århundrede. Ifølge Michael Wulff,  cand.scient.soc. i samfundsfag og sociologi og organisationskonsulent i Kirkens Korshær, rummer de frivillige organisationer et kæmpepotentiale i fremtidens velfærdssamfund og kan meget mere, end de får lov til og anerkendes for.

Frivillighedens Velfærdssamfund

 

Forfatter: Knud Aarup

Frydenlund. 2010

  

Knud Aarup,  cand.scient.pol og direktør i Socialstyrelsen, går konstruktivt til værks og byder på en ny retning for velfærdssamfundet. Bogen tager fat, hvor ingen af de centrale politiske partier tør. Den formulerer tankerne om, at de værdier, som det frivillige engagement bidrager med og potentielt kan bidrage med i forhold til de offentlige velfærdsydelser, er voldsomt undervurderede i Danmark. 

Kommunikation:

kommunikationsstrategi for fattigrøve

Kommunikationsstrategi for fattigrøve - effektiv positionering uden dyr reklame

 

Forfatter: Kresten Schultz Jørgensen

Forlag: Gyldendal Business

 

 

God kommunikation i foreningen – Vejen til flere medlemmer

 

Forfatter: Maibritt Lund

Frydenlund. 2011

 

En håndbog til alle, der arbejder med kommunikation for en frivillig forening. Bogens råd giver på kort tid et bedre resultat med foreningens kommunikation. Læseren bliver klædt på til at kontakte de relevante journalister og vinkle foreningens historier, så pressen bider på. Majbritt Lund er uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 2003 og har siden 2007 haft egen kommunikationsvirksomhed.

 

Rekruttering, fastholdelse, uddannelse og udvikling af frivillige:

Ledelse af frivillige - en håndbog

 

Forfatter: Rie Frilund Skårhøj og Dorte Kappelgaard

Forlaget Ankerhus. 2011

  

De frivillige organisationer er forskellige, og der er brug for forskellige måder at lede på i forskellige sammenhænge. Forfatterne til håndbogen har foretaget interviews og observationer i organisationer, som lykkes med frivillige, bl.a. Folkekirkens Nødhjælp, Roskilde Festival, Mellemfolkeligt Samvirke, Ventilen og Natteravnene. 

  Sådan leder du frivillige i forskellige situationer

 

Forfatter: Frederik C. Boll, Malene J. Fregil, Julia B. Hunt

Forlaget Ankerhus. 2014

 

Denne bog fokuserer på de situationer, ledere af frivillige ofte skal håndtere. Ingerfair og NGO Academy har speciale i uddannelse, rådgivning og organisationsudvikling i frivillige organisationer, foreninger og offentlige institutioner.

 

Engagement behøver plads

Engagement behøver plads

 

Redigeret af My Gaarder Andersen og Suzette Frovin.

Center for Frivilligt Socialt Arbejde, august 2018.

Hvordan kan vi som forening engagere unge frivillige, – og hvorfor er det så svært at holde på de unge, vi har? Det er spørgsmål, som mange mindre foreninger bokser med.

  Frivilligkoordinering – hvorfor og hvordan? – En grundbog til udvikling af bæredygtige frivilligmiljøer

 

Forfatter: Frederik C. Boll, Nana G. Alsted og Jacob M. Hald

Forlaget Ankerhus. 2012

 

Den første bog der italesætter arbejdet med frivillige som en særlig faglig disciplin.

Bogen er til dig, der arbejder professionelt med frivillighed og som ønsker at komme hele vejen rundt i arbejdet med frivillige samt højne kvaliteten og effektiviteten af dit arbejde.

Sådan skriver du frivilligstrategier og frivilligpolitikker, der virker

 

Forfatter: Frederik C. Boll og Cecilie R. Eskelund

Forlaget Ankerhus. 2013

 

Bogen giver konsulentvirksomheden Ingerfairs bud på, hvordan man bør arbejde med en strategi og en politik for frivillige i organisationer. Håndbogen er tænkt som et redskab til organisationsudvikling og har fokus på frivilligstrategier og frivilligpolitikker som redskaber, der kan bruges til at udvikle organisationen.