Skip to main content

Liv i Sundby: Kultur for de fleste

Oprettet d. 3. november 2021

Kultur for de fleste

Liv i Sundby er en lokal forening på Amager, der laver kulturarrangementer for alle aldre og til et lille beløb, så de fleste kan være med. Foreningen har cirka 125 medlemmer, og et medlemskab koster 125 kroner årligt og giver rabat på deres arrangementer. Medlemskontingentet og støtte fra blandt andet Amager Vest Lokaludvalg til deres arrangementer er med til at holde billetpriserne nede.

Liv i Sundby har for eksempel foredrag, børneteaterforestillinger og ture på programmet. De har også et udvalg af andres arrangementer i deres trykte program, hvor de gør opmærksom på et ugentligt arrangement i postnummer 2300.

Formand, Sanne Jaensch, og bestyrelsesmedlem, Trine Billum, fortæller om foreningens arbejde, og hvorfor Liv i Sundby er en vigtig forening:

”Vores vigtigste opgave er at give folk nogle gode oplevelser, så de kan komme lidt væk hjemmefra. Jeg kan for eksempel se, at nogle af de ældre, der kommer, ikke er bange for at komme alene, og så falder de måske i snak nogen oppe ved kaffen eller en, de sidder ved siden af. Vi vil gerne give andre gode oplevelser, så de tænker: ’gud, hvor er det interessant – det vil jeg gerne høre mere om’”.

Fælles om at løfte opgaverne

Når Liv i Sundby skal til at planlægge et nyt program for et halvår frem, mødes bestyrelsen og brainstormer på arrangementer. Det er vigtigt for dem, at der er en god fordeling af forskellige slags arrangementer og ture.

”Hvis der er nogle begivenheder, prøver vi at ramme ind i noget aktuelt, og hvad der er af nye ting. Men på grund af støtten kan man også nogle gange lave lidt, der er nørdet, som måske ikke rammer så bredt, men hvor der måske ikke er så meget af det. Vi prøver altid at lave noget lokalt, nogle ture, noget børneteater – vi prøver at gøre noget for alle aldre”, siger Sanne.

De får inspirationen til arrangementerne fra noget, de har læst eller hørt om og fra deres forskellige interesser og idéer, som medlemmerne har nævnt for dem.

Bestyrelsen fordeler de forskellige forslag mellem sig og går hjem og kontakter aktørerne og spørger til pris, før de mødes igen og beslutter, hvad de går videre med. På den måde stykker de efterhånden et program sammen, og de laver aftaler om datoer med aktørerne, skriver tekst til program og hjemmeside og får det trykt, og så tager de rundt og lægger programmet på biblioteker og andre offentlige steder i området omkring Sundby. De har et godt samarbejde med de lokaler biblioteker, som deler deres arrangementer på de sociale medier og lægger lokaler til en del af arrangementerne.

Når Liv i Sundby har arrangementer, hjælper bestyrelsen hinanden med at gøre klar med borde og stole og kaffebrygning og med at rydde op – ofte giver nogle af medlemmerne en hånd med. Der er en ansvarlig for hvert arrangement, som står for at sikre, at de har nok hænder på til de praktiske opgaver.

Søger nye kræfter med nye idéer

Foreningen drømmer om, at der kommer yngre kræfter til i bestyrelsen, som kan være med til at løfte nogle af opgaverne.

Sanne understreger, at det skal være lysten og overskuddet, der driver værket – og at de godt kan bruge ekstra kræfter til kommunikationen, sociale medier og idéer, der rammer yngre:

”Vi er meget gode til at hjælpe hinanden. Man giver det, man kan, så man skal ikke forvente at lægge vildt mange timer, hvis man ikke har det. Nye kræfter i bestyrelsen skal løfte de opgaver, de har lyst til. Det er motivationen, der driver det”.