Skip to main content

Sana giver kvinder handlekraft og mod

Oprettet d. 16. august 2023

Jeg er frivillig i Bydelsmødrene Amager, fordi jeg gerne vil bringe håb og forandring i kvinders liv, så de er i stand til at træffe de rigtige valg for dem selv, deres børn og deres familie. Når jeg giver noget til andre, bliver jeg glad indeni.

Vi hjælper kvinder, som lever et isoleret liv, og som måske har det svært med det danske sprog, eller som ikke kender den danske kultur så godt, og måske har de ikke noget netværk. Det kan også være, at de ikke har stor tillid til det danske system – til kommunen og så videre.

Vi bruger vores eget sprog til at komme i kontakt med kvinderne, så der ikke er en sprogbarriere. Så er det også nemmere for dem at forklare.

Når man kan tale sproget, kender man kulturen. Hvor er det, at alle de her tanker og reaktioner fra? Hvad ligger bag tankerne og så videre? Så er det meget nemmere at skabe tillid og komme i kontakt.

Vi lærer kvinderne at hjælpe sig selv – så de selv kan tage hånd om deres problemstillinger og livssituation.

Jeg tager samtaler med kvinderne, bygger bro mellem dem og samfundet, og jeg giver dem redskaber, så de kan komme videre fra den situation, de står i. Jeg giver kvinderne handlekraft og mod til at tage deres egne beslutninger.

Bydelsmødrene Amager

Bydelsmødrene Amager er en lokalafdeling af de landsdækkende Bydelsmødre. Bydelsmødre er primært kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte kvinder, som ofte er isolerede og som det etablerede system kan have vanskeligt ved at nå.

Mød Bydelsmødrene Amager til Frivillig Fredag den 29. september klokken 16.00-18.00 i Maskinhallen, Sundholmsvej 28A.

 

Fotos: Anders Bentzon - Typer i København

Facebookbegivenhed

Frivillig Fredag-kampagnen er udarbejdet med støtte fra Amager Vest Lokaludvalg og Amager Øst Lokaludvalg